Αρχική

ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ & ΒΙΒΛΙΑ

 


ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

(C) 2013 Ιερός Ναός Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Κλεισσούς Ορεστιάδος

O ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

            Ο Ευστάθιος ήταν ένας ονομαστός  και φιλοδίκαιος ρωμαίος στρατηγός ονομαζόμενος   Πλακίδας,ο οποίος  μετά από την θαυματουργική εμφάνιση του ΣΤΑΥΡΟΥ του Κυρίου μας ανάμεσα στα κέρατα μιας ελαφίνας εισήλθε  στην χριστιανική κοινότητα   και βαπτίστηκε μαζί με όλη την οικογένειά του, τη σύζυγό του Θεοπίστη και τα τέκνα του Αγάπιο και Θεόπιστο.

            Στη συνέχεια όμως  βαρύτατες συμφορές  τον έπληξαν .Και αντί να δυσανασχετήσει ,αντί να σκληρυνθεί η καρδιά του όπως κάνουμε όλοι εμείς τα  πλανημένα θύματα της τεχνοκρατίας και της ύλης με πρώτο αυτόν τον ομιλούντα σε κάθε μικρή αντιξοότητα της ζωής μας, πύργος της υπομονής στάθηκε ασάλευτος και ως άλλος Ιώβ αναφώνησε «Ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο».

             Και το έπραξε αυτό ,όταν έχασε δούλους και περιουσία , όταν απομακρύνθηκε από την ίδια την πατρίδα του τη Ρώμη και ρίχτηκε στη θάλασσα από τον φοβερό πλοίαρχο που ήθελε να κρατήσει κοντά του τη σύζυγο του Αγίου Θεοπίστη. Όταν έχασε ακόμη και  τη μοναδική του απαντοχή ,τη λατρευτή του οικογένεια.Όμως κάθε στιγμή ύψωνε το πονεμένο του βλέμμα στον ουράνιο θόλο ,όπου έβρισκε  μοναδική συντροφιά και παρηγοριά του τον Κύριό μας .

             Ώσπου το φως ανέτειλε  και πάλι. Με θαυματουργικό τρόπο ξαναβρήκε την κλεμμένη   Θεοπίστη και τα παιδιά του, ενώ σύντομα  αποκαταστάθηκε στο αξίωμα του στρατηγού και έγινε αρχιστράτηγος, που κλήθηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα πλάι στον νέο αυτοκράτορα Αδριανό .               

            Σε λίγο  δε θα διστάσει να αρνηθεί τη θυσία στους φευδοθεούς των ειδωλολατρών, να έλθει σε ρήξη με τον  ίδιο τον αυτοκράτορα και να αστράψει εν άθλοις ιεροίς, να μαρτυρήσει μαζί με όλη την οικογένειά του υπομένοντας τρομακτικά  βασανιστήρια ακόμη και εκείνο το οδυνηρό  πυρακτωμένο κλουβί . Το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας ζωής τον περίμενε, για να γίνει προστάτης κάθε σύγχρονου κατατρεγμένου και πολύπαθου ανθρώπου και να μεσιτεύει στον  Άγιο Θεό για όλους εμάς, τους ευλαβείς προσκυνητές του .

 

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

Το κανάλι της ενορίας μας!


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

e-radio Παναγία Κλεισσούς.

e-radio της Εκκλησίας της Ελλάδας

e-radio Πειραϊκής Εκκλησίας

e-radio Αρχιεπισκοπής Κρήτης

e-radio Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Ι.Ν.

_DSF0263.JPG

ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 172090

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΡΑ

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους